keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Jättiläisen koeratsastus + video

Tänään kävin koeratsastamassa jättiläistä joka säkä hipoi 180cm! Tuntuu aivan järkyttävän isolta pikku Kassun jälkeen :D Koeratsastin siis että jos rupean vuokraamaan sitä, mutta jotenki oli niin isot liikkeet ja sen omistajan mukaan on tulossa pari heppaa lisää jotka vois paremmin sopia mun tasolle.
Samana aikaan tuli Kainuun Sanomista kaksi miestä. Toinen otti minusta kuvia ja toinen haastatteli sitä hevosen omistajaa, koska hänellä on pienimuotoista tuntitoimintaa niillä hevosilla. Saas nähä millon hirvee ratsastuskuva tulee julki! ( siis minun osalta hirvee!)

                                            Ja armahtakaa äitini kuvaustaitoja!


Cassu oli hevosen nimi ja se oli valmiiksi varustettu kun saavuttiin äitin kanssa tallille. Menin siihen karsinalle sitä hakemaan ja ensimmäisenä sanoin "Ompa iso!" :D. Naureskeli se Hanna-Kaisa (joka siis omistaa tämän Cassun). No ei siinä mitään. Talutin sen kentälle ja kiipesin sinne korkealle. Melkein ois voinu pilviä koskea! No ei nyt sentään... Kävelin puolipitkillä ohjilla ja sain mennä itsenäisesti.
Ravailin kumpaankin suuntaan ja Cassukin alkoi rentoutua ja laskemaan päätään. Videosta huomaa et jalkkarit on hitusen lyhyet ja kevennän tosi korkealle, mutta niillä sai paremmin tukea.. Laukannosto oli vähän hankalan puoleista, koska Cassu ei meinannut sitä nostaa. Hanna-Kaisa sanoi että se tahtoo olla kuuro sisäpohkeelle joten ihan tosi napakasti saa käskeä. Siitähän se nousi ja ai kamala oli iso laukka! :D Varmaan pompin ja hytkyin kun perunasäkki siellä yläilmoissa. Meni siinä hetki että tottui siihen.


Kameramies seisoi kentän keskellä kameran kanssa ja pelkään minkälaisia kuvia se oikein sai, koska oli vähän hankalaa ratsastaa :D

Mikä notkoselkä oon! Mut sentään kädet alhaalla... D:

Laukattuani molempiin suuntiin jonkunverran, aloin jo mennä lyhyitä loppuraveja. Kävelin aika pitkään koska haastattelu oli kesken. Sen loputtua lähdettiin talliin ja varusteet pois ja heppa ulos.

Aamulla tuntu että on tosi kylmä ilma koska oli "vaan" 20'C lämmintä. Tuli kuuma ratsastaessa! Ei voi sanoo et hiki hatussa vaan hiki kypärässä mentiin! Ensviikolla sitten koklaamaan niitä muita heppoja jotka tulee Paltamosta. Jospa niistä tärppäis :)

                                                   Loppuun vielä videokoostetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti