keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Onnistuneet estetreenit!

 Tämä postaus on hieman viivästynyt huonon netin takia, mutta ei anneta sen häiritä! :)

Torstaina olin estetunnilla jossa olin vieläpä yksin, joten kyllä sai opetusta!
Heti alkuun mun piti tehdä itsenäinen verkka. Samantapainen kuin estekisoissa. 10 min aikaa ja kaikki askellajit läpi ja hevonen kuulolle. Alkuverkan jälkeen katottiin kauan meni mun mielestä aikaa ja sanoin 12 min ja aikaa kului 15min... Täytyy siis jatkossa olla nopeampi!

Hyppelyt aloitettiin ristikolla suuntaa vaihtaen eli kahdeksikkoa. Aluksi ei meinannut paikka osua oikein ja tultiin lähelle tai kauas. Minkkis ei tosiaan ole automaatti. Ekoilla kerroilla myöskään laukka ei vaihtunut. Ohjeeksi tuli heti alussa mulle että tiedottaa hevosta selkeämmin ja aikaisemmin kumpaan suuntaan mennään. Sitten alkoi sujua ja laukat vaihtua.
Laukkaamisen jälkeen Minkkis yrittää aina ennakoida että nyt mennään vaikka vaan millin liikutan ohjaa. Millään ei meinaa pysähtyä ja tähänkin saatiin hyvät ohjeet. Ravi-käynti-seis ja rangaistusperuutus. Ei väliä vaikka peruuttaisi vinossa tai mitenpäin vain kunhan peruuttaa ja sitä voi tehdä vaikka kentän ympäri.

Sitten alettiin nosta korkeammaksi esteitä ja tultiin kahta estettä. Harmaa pysty ja oranssi pysty ja hankalaksi tässä osoittautui tiukka kurvi. Ei onnistunut ekalla eikä tokallakaan kerralla. Tie oli liian mutkitteleva kun en kerennyt kääntää. Mutta tarpeeksi kun tätäkin reenasi niin alkoi sujua.
Estekorkeutta vielä nostettiin ja sen jälkeen aloin esteen jälkeen horjahtaa eteen... Hanna-Kaisa sanoi että ajatella jalkoja enemmän eteen, koska kos ne on edessä ei ole mahdollista kaatua siitä eteen.
Tällä hetkellä jos menisin kisoihin olisi korkeus 60-65 cm jolloin tasapaino vielä pysyy. En siis tosiaankaan ole hypännyt paljoa mutta tästä mennään eteenpäin.

Vielä tultiin viiden esteen rataa. Laukka täytyi saada aktiivisemmaksi kun meinasi Minkkiksellä olla tuo etujalkojen nostaminen vaivalloista... Melkein joka puomi tuli alas! Kisoissa ei olis kovin hyvä...

Lopuksi käytiin vielä läpi miten mielestäni meni, missä parannettavaa ja mikä meni hyvin. Opettajan mukaan meni hyvin, mutta omasta mielestä tuli huonoja teitä ja omia vikoja oli. Horjahtelin eteen ja paikat oli mitä sattuu. Vastaus tähän oli että mun asenteen täytyy muuttua. Keskityn liikaa negatiivisiin asioihin ja turhiin pikkuseikkoihin kuten onko ranteet suorassa ym. Enemmän positiivista ajattelua! Mutta kyllä mulle jäi hyvä fiilis tunnista vaikka yhessä vaiheessa meinas mennä hermo kun ei onnistunut...
Tunnista jäi kuitenkn hyvä fiilis kun kotona katsoin videoita ja siinä kuulin kuinka kehuja  sateli ja se on tärkeää, että tietää onnistuneensa jossakin ;)

                                 
                                  Anteeksi kuvien laadut! Hyppykuvat videolta napattu!

Tässä kuunneltiin ohjeita




Tässä tultiin vähän lähelle... 

Tosi suttunen kuva.. :/
Ja taas lähelle...
 

10 kommenttia:

  1. Moikka! Todella kiva banneri! Itse en oikein tykkää sun postaustavasta, siis siitä että että eka on pötkö tekstiä ja sitten kuvat. Olisi mukavampi jos teksti olisi kuvien välissä. Mutta muuten todella kiva blogi <3

    VastaaPoista
  2. Moikka! Todella ihana banneri! sopii hyvin taustaan. Itse en kyllä tykkää tosta, että eka on teksti ja sitten kuvat yhtenä pötkönä, lukisin mieluummin niin, että teksti olisi kuvien väleissä. Mutta muuten todella kiva blogi!

    hevoshullunblog.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus tulee laitettua tekstiä myös kuvien väliin :) Mutta kiitos kommentista! :>

      Poista
  3. Heippa. Tosi kivan oloinen blogi sulla! Ulkoasu on selkeä ja miellyttävä ja tekstiä on mukava lukea. Kiva, kun on monissa postauksissa sekä kuvia, että videota. Kirjoitat tosi havainnollisesti ja tarpeeksi yksityiskohtaisesti, postauksista saa sen kuvan että oot ihan oikeasti ajatellut just esim. noita ratsastustunnin asioita ja pohtinut mitä voisi petrata jne. Voisit vielä laittaa teksteihin tasauksen molemmille sivuille, olisi miellyttävämpi lukea ja selkeämmän näköinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon hyvästä kommentista! Pitääpä katsoa sitä tasausta enspostauksessa :)

      Poista
  4. Eihän tämä mikään lifestyle blogi olekaan ;)
    Kiitos kommentista :) Ja niitä kuviakun tulee niin ei osaa valita vain muutamaa :D

    VastaaPoista
  5. Tykkään paljon sun blogista. Ihana ulkoasu ja mieleenpainuva banneri. Postaustapa on parempi, ettei tarvi alkaa ''pysähtelemään'' kuvien välissä. Kuvat ovat hyvälaatuisia ja blogi kiinnostaa selailioita. Kun vielä vähän panostat, niin saat kyllä enemmän kuin enemmän lukijoita, ne olet ansainnut ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon! Vieläkun osaisi muokata tästä paremman ja mieleisemmän niin hyvä ois :) kovasti yritän :D

      Poista
  6. Moikka! Löysin sun blogin kommentointihaasteesta :). Tykkään tän blogin ulkoasusta ja bannerista tosi paljon. Kirjotat hyvin ja plussaa on että on kuvia ja videoita usein, hyvä!

    VastaaPoista